با عضویت در سایت چند فروشگاهی تابرال، در کنار یک تجربه متفاوت از خرید محصولات کالا و تجهیزات، لوله و اتصالات پنج لایه، از تخفیفات و جشنواره های ما در این حوزه بهره مند شوید.

بهترین راه برای لوله کشی شوفاژ

بهترین راه برای لوله کشی شوفاژ در این مقاله سه روش لوله کشی شوفاژ مناسب مدار گرمایش را به صورت جداگانه بررسی می کنیم و مزایا، معایب و کاربردهای هر کدام را جداگانه ذکر می کنیم. این سه روش عبارتند از تک لوله، دو لوله برگشت مستقیم و تک لوله با بازگشت برعکس
لوله کشی شوفاژ

در این مقاله سه روش لوله کشی شوفاژ مناسب مدار گرمایش را به صورت جداگانه بررسی می کنیم و مزایا، معایب و کاربردهای هر کدام را جداگانه ذکر می کنیم.
این سه روش عبارتند از تک لوله، دو لوله برگشت مستقیم و تک لوله با بازگشت برعکس
برای شروع، سیستم های لوله باز و بسته و همچنین سیستم های تک لوله و سیستم های گردشی تعریف و ارائه شده است.
انواع روش لوله کشی آب
1) سیستم باز
در این سیستم، آب به داخل مخزنی جریان می یابد که به هوای آزاد باز می شود (مانند برج های خنک کننده و واشرهای هوا).
2) سیستم بسته
در این سیستم جریان آب در هیچ زمانی باز نیست. چنین سیستم هایی در چاه های انبساط باز و بسته ارائه می شوند، جایی که یک چاه انبساط باز شامل یک چاه انبساط در تماس با هوای آزاد است، اما سطح آب در فضای باز قابل توجه نیست.

سیستم های لوله ای نیز به دو دسته تقسیم می شوند:

1) سیستم یک گذر: در این سیستم آب یک بار از دستگاه عبور کرده و رها می شود که از نوع تجهیزات مورد استفاده در خط آب گرم (فضای مفید) می باشد.
2) سیستم (گردشی) سیرکولاسیون: در این سیستم با رسیدن آب به دستگاه مورد نظر خالی نمی شود، بلکه از طریق لوله، بین مبدل حرارتی و ابتدای حرکت، گردش می کند. گردش آب در زیر ترموسیفون به دلیل اختلاف وزن آب گرم رفت و برگشت یا فشار پمپ قابل انجام است. همه موارد فوق را می توان باز یا بسته کرد.

انواع سیستم لوله کشی شوفاژ (مدار گرمایش):

سیستم تک لوله
در این سیستم که یکی از روش های مناسب گرمایش لوله ها است، تنها یک لوله وظیفه انتقال و برگشت آب را در مدار بسته بر عهده دارد و دقیقا همان لوله ای که از منبع آب گرمایش خارج می شود (مانند پکیج گرمایش دیواری). ) در مصرف کننده های حرارتی (مانند رادیاتورها، فن کویل ها و …) حرکت می کنند و وظیفه دارند آب را به منبع تولید گرما برگردانند.
یک ایستگاه دیگر
لازم به ذکر است که هنگام اتصال سیستم لوله گرمایش به رادیاتور باید انشعاب دوم ایجاد کرد و خط لوله را تا رادیاتور بعدی ادامه داد و اگر لوله وارد رادیاتور شد و از طرف دیگر خارج شد از این قبیل است. نوع متصل به عنوان کانکتور به آن سری می گویند که کاملاً اشتباه است زیرا با بستن شیر ورودی رادیاتور مسیر آب به طور کامل قطع شده و کل سیستم متوقف می شود.

مزایای استفاده از یک لوله کشی شوفاژ:

1) مناسب ترین گزینه برای روکش لوله ها
2) مصرف لوله کمتر و در نتیجه ارزانتر از روشهای دیگر است

معایب لوله کشی شوفاژ مستقیم:

1) الزامات دقت بالا هنگام استقرار سیستم
2) برای بیش از 5 تا 6 رادیاتور مناسب نیست
1- سیستم دو لوله
در این روش برعکس روش قبلی، آبرسانی توسط دو لوله مستقل به نام های فلوپایپ و ریترن پایپ انجام می شود. واضح است که لوله خروجی دمای بالاتر و لوله برگشت دمای پایین تری دارد. دو نوع لوله از این نوع وجود دارد:
1) سیستم لوله با برگشت مستقیم (Direct Return Piping)
2) سیستم لوله برگشت معکوس
بازگشت مستقیم:
در این سیستم گرمایش خط لوله، خط لوله به عنوان یک خط لوله هزینه ترسیم می شود، از یک واحد تولید حرارت با دمای بالا (به عنوان مثال، یک پکیج گرمایش دیواری) تا یک بخاری فضا (هیتر) مانند یک رادیاتور. و لوله برگشت ، جمع کننده آب در نظر گرفته می شود که گرما را در رادیاتور از دست می دهد. نحوه اتصال رادیاتورها (یا سایر وسایل توزیع حرارت مانند فن و …) به لوله برگشت گرمایش. یک انشعاب به لوله خروجی و یک انشعاب به لوله برگشت گرمایش متصل می شود.
لوله کشی شوفاژ مستقیم به رادیاتور
در مورد برگشت مستقیم، قطر لوله برگشت باید برابر با قطر لوله بیرونی مربوطه در کل مسیر باشد.

معایب لوله کشی شوفاژ مستقیم:

اگر مسیر لوله کشی شوفاژ گسترش یابد، رادیاتورهای مجاور طول لوله برگشت و برگشت کمتری نسبت به رادیاتورهای دور خواهند داشت و بنابراین فشار کمتری نسبت به رادیاتورهای دور تجربه می کنند و آب بیشتری از طریق رادیاتورهای مجاور جریان می یابد. رادیاتورها از هم فاصله دارند، بنابراین رادیاتورهای نزدیکتر گرمتر از رادیاتورهای دورتر خواهند بود
در نتیجه، دلیل سرد بودن دورترین رادیاتورها از پک بخاری دیواری این است که مجموع طول برگشت و برگشت آن رادیاتورها در مقایسه با رادیاتورهای نزدیک به دیوار، بزرگترین است.

الان باید چیکار کنیم؟

لازم به ذکر است که نصب پمپ اضافه راه حل مناسبی برای رفع بیشتر مشکل رادیاتور سرد نمی باشد، زیرا در صورت نصب پمپ اضافی به صورت سری، با پمپ تعبیه شده در پکیج گرمایش دیواری تداخل ایجاد می کند و به دلیل تفاوت هد (Head) و دبی (Flow Rate) پمپ اضافی نصب شده با پمپ داخل پکیج گرمایش دیواری، پمپ ضعیف تر به سرعت خراب می شود و صرف نظر از این موضوع، نصب پمپ اضافی باعث حذف آن می شود. مشکل، زیرا با انجام این کار، هد را از سیستم حذف می کنیم. ما به میزانی اضافه می کنیم که ناکارآمدی سیستم لوله کشی را پوشش می دهیم و همچنان رادیاتورهای نزدیکتر از دورتر را خواهیم داشت.

لوله کشی شوفاژ

دو راه برای حل این مشکل وجود دارد:

1) نصب تجهیزات ویژه ای برای یکسان سازی افت فشار سیستم مانند شیر اکولیزینگ که به دلیل گرانی و عدم دقت بالای سیستم خانگی گران بوده و برای سیستم های خانگی کمتر توصیه می شود.
سیستم را به صورت دستی و آزمایشی با استفاده از Lockshield Valve 2) متعادل کنید
در این روش کافی است شیر ​​برگشت رادیاتور را از محل شیر برگشت رادیاتور و با کلید آلن تنظیم کنید:
به طوری که شیر چک در رادیاتورهای نزدیک باید محکم تر و شیر رادیاتورهای دور بازتر باشد تا بتوانیم افت مسیر همه رادیاتورها را به صورت دستی اندازه گیری کنیم تا گرمای همه رادیاتورها یکسان باشد.
اگر بخواهیم دقیق تر این کار را انجام دهیم، لازم است در ورودی و خروجی هر رادیاتور یک مانومتر قرار دهیم تا تغییراتی که در هنگام سفت کردن شیر هر رادیاتور ایجاد می شود، تفاوت بین دو اندازه گیری فشار را کنترل کرد. همه رادیاتورها دقیقا یکسان هستند. پس از تکمیل بالانس سیستم، خوانش فشار را می توان از سیستم گرفت
لازم به ذکر است که استفاده از گیج فشار در این کار بسیار زمان بر و مشکل می باشد

مزایای لوله های با برگشت مستقیم:

1) سادگی اجرا
2) سادگی محاسبات برای انتخاب اندازه لوله
معایب لوله های برگشت مستقیم:
عدم تعادل در سیستم، به خصوص اگر مسیر لوله طولانی باشد و در نتیجه عدم تعادل دما در رادیاتور ایجاد شود.
لوله کشی شوفاژ

سیستم برگشت معکوس:

در این روش لوله‌کشی، لوله‌کشی از قسمت دمای بالا مولد حرارت (مثلاً پکیج گرمایش دیواری) به مکانی مانند رادیاتور و برگشت به ساطع کننده حرارت (هیت امیتر) انجام می‌شود. این یک کلکتور آب است که گرمای خود را به رادیاتور از دست داده است. راه اتصال رادیاتورها (یا سایر پخش کننده های حرارتی مانند فن کویل) به لوله برگشت به این صورت است که لوله برگشت را مطابق شکل زیر به کانال کشی متصل می کنیم. آخرین لوله برگشت رادیاتور اولین لوله ای خواهد بود که به خط برگشت متصل می شود. در نتیجه در سیستم برگشت معکوس، طول مسیر گردش آب در لوله برگشت برای همه توزیع کننده های حرارت (رادیاتور، فن کویل، کنوکتور و …) یکسان است.
لوله کشی با برگشت معکوس به رادیاتور
لوله های حسن با برگشت معکوس:
فشار سیستم را متعادل کنید و برای ایجاد دما در هر دو رادیاتور نیازی به اعمال تنظیمات اضافی نیست. این نوع لوله در صورت وجود، بهترین لوله گرمایشی برای خانه است و بهترین نتیجه همان دما در سراسر محل نصب است.
معایب لوله کشی معکوس شوفاژ:
1) نیاز به دانش فنی تاسیسات برای محاسبه سایز لوله در هر قسمت از سیستم (به مقاله محاسبات سایز لوله گرمایش مراجعه شود)
2) به این ترتیب، کل سیستم لوله کشی ما به طور خودکار به صورت هیدرولیکی تنظیم می شود. اما به خصوص در مورد استفاده از کنوکتورهای فن با اندازه های مختلف، از آنجایی که افت فشار هر فن کنوکتور با فن کنوکتور دیگر (و در اندازه های مختلف) متفاوت است، کل سیستم متعادل نخواهد شد. لازم به ذکر است که این مشکل برای سیستم های خنک کننده ای که از رادیاتور استفاده می کنند نیز صدق می کند، اما تفاوت اندک کاهش فشار با رادیاتورهای خانگی را می توان نادیده گرفت. به همین دلیل امروزه در سیستم های بزرگ دنیا از این روش استفاده نمی شود و در سیستم تزریق جبران کننده مستقیم از وسایلی مانند شیر تعادل، شیر چک و شیر کنترل فشار مستقل استفاده می شود.
3) لوله کشی شوفاژ با روش معکوس در برخی موارد به دلیل محدودیت های محیطی امکان پذیر نیست (مسیر لوله را به سمت منبع گرما طی می کند)
در نتیجه زمانی که مبدل های حرارتی (رادیاتور یا فن کویل) در یک سیستم بسته تقریباً افت فشار یکسانی دارند، سیستم لوله کشی با برگشت معکوس توصیه می شود. لازم به ذکر است که این نوع لوله برای سیستم های باز (مانند برج های خنک کننده و اسکرابرهای هوا) قابل استفاده نیست.

در این مقاله میخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.